De zomer goed doorgekomen

9-9-2020
We zongen buiten. Je had ons kunnen horen, deze zomer. We hebben een aantal weken in het buitengebied kunnen zingen, bij een van de koorleden thuis.

We zongen coronaproof met telkens een wat kleinere groep van zo’n 12 mensen op ruim 1 ½ meter van elkaar. In de boomgaard, onder de notenboom in de schaduw bij warm weer, onder de kapschuur bij minder goede weersomstandigheden. Op Nieuw Ilsink bij Carla Zijderveld.

Onze dirigente Jettie had enthousiast gereageerd op ons initiatief om een Summer School te houden en had haar vakantie ervoor aan de kant geschoven. Zingen in een kleine groep vraagt meer lef van de zangers. We maakten het ons niet te moeilijk en zongen 4-stemmige feestnummers uit ons jubileumjaar: “Galmen in Almen” en “Met iedereen en allemaal zijn wij vandaag Vocaal” terwijl de ganzen gakkend overvlogen en vanuit luchtballonnen ademloos naar ons werd geluisterd.

Maar ook klonk er Slavisch, Zweeds, Engels, Duits en Spaans. Populaire volksliedjes, religieuze melodieën, en romantiek: over zwaluwen die schommelen op een draad onder het dak bij een avondlied, terwijl in veld en stad er vrede heerst. Het was duidelijk: onze stemmen hadden oefening nodig.

Foto: Nieuw Ilsink

 

We proberen het binnen

Hoewel de tijden erg onzeker zijn, proberen we het zingen binnen weer op te vatten, zij het onder stevige beperkingen. Landelijk gelden voor koren de richtlijnen van het Koornetwerk. Volgens protocol is het mogelijk ook binnen coronaproof te zingen, telkens met een deel van het koor, op afstand van elkaar, en met goede ventilatie.

We willen het proberen vanaf 8 september: een uurtje in de bovenzaal van Ons Huis, zonder pauze, koffie/thee, en niet napraten aan de bar. Meer zit er helaas nog niet in. We richten ons grotendeels al op kerstrepertoire, want het moet wel heel gek zijn als we dan niet buiten van ons kunnen laten horen, in (heel) kleine groepjes. Zo houdt het koor focus en houden wij onze stemmen in vorm.

 

We houden goede moed

Onze gebruikelijke activiteiten zullen op een wat lager pitje staan. Zo zal er in het najaar geen oliebollenactie zijn. Wil je toch iets met Vocaal:

- Wij staan open voor nieuwe leden, het is een goed instapmoment (binnen de beperkingen die er zijn)

- De Jubileum CD “Almen zingt” is nog in beperkte oplage verkrijgbaar (€ 7,50)

- en het Jubileumboek “Vocaal Almen: Al honderd jaar op weg” is nog te geef (€ 15,-)

- Luisteren naar onze Corona-jubileumlied kan via de link:

https://youtu.be/_3aAyiSybn0 of

https://www.youtube.com/playlist?list=PLYGiXs1uxCrMU8NNFjv9IxvoG8clmlcN2


 

© 2021  Vocaal Almen    -    Gehost door Foxxl Solutions    -    Gebouwd door Jan de Groot