Dirigent en pianist

Vocaal Almen wordt gedirigeerd door Jettie Ouwehand (1968) die in 1994 is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag als docerend en uitvoerend musicus met brede ervaring in de oude, hedendaagse en geïmproviseerde muziek. Na haar studie, met als hoofdinstrument blokfluit en aantekening koormuziek, ensemblebegeleiding en sonologie, heeft zij zich verder ontwikkeld in het werken met kinderkoren. Na 25 jaar muziek- (therapie-)les geven, 23 jaar kinderkoren leiden (in Amsterdam en Zutphen) en een afgeronde studie muziektherapie (2010), is haar muziekpassie verder uitgegroeid tot koordirigent van volwassen koren, waarmee zij werkt sinds 2014 in de omgeving van Zutphen.
Met de koren is zij altijd op zoek naar het tot uitdrukking brengen van de zeggingskracht van de muziek, het aansturen op ‘kippevelmomenten’, het technisch ontwikkelen van het koor en bovenal het met enthousiasme en gedrevenheid tot een zo mooi mogelijke uitvoering komen.

Vocaal Almen wordt sinds enkele jaren op de piano begeleid door Adrienne Althof, die piano studeerde bij Herman Uhlhorn aan het conservatorium in Utrecht. Na het behalen van haar diploma zette zij haar studie voort bij Jan Wijn. Zij heeft een lespraktijk in Almen. Voor haar leerlingen schreef zij “Het Grote Heksenpianoboek” geïllustreerd door tekenaar en oud-leerling Karel Teune, en het in 2018 uitgekomen pianoboek "Buitelingen", waarvoor de tekeningen zijn gemaakt door Sandra de Monchy.
Bij de repertoirekeus voor kinderen werkt zij regelmatig met projecten. Thema’s waren bijvoorbeeld: Poolse muziek, De drie componisten geboren in 1685, Vogels. Zo’n project is al verschillende keren afgesloten met een masterclass door een conservatoriumdocent. Af en toe geeft zij een concert.

© 2024  Vocaal Almen    -    Gebouwd door JdG